Instellingen

Klopjacht op spookrijder A12 met gebroken rijbewijs

HARMELEN/DE MEERN - Op de A12 bij Harmelen heeft de verkeerspolitie gejaagd op een man die tegen het verkeer in vluchtte voor een controle. De 30-jarige spookrijder uit Bodegraven is ontkomen. Zijn auto werd later in een tuin in De Meern gevonden.
De man reed vrijdagmiddag bij Woerden met 160 kilometer per uur langs een onopvallende video-auto van de politie. Hij werd naar een tankstation langs de A12 geleid. Daar gaf hij een valse naam op, maar hij viel door de mand toen een agent zijn rijbewijs in de auto vond. Het pasje was kapot en bleek ongeldig verklaard.
De man zette het op een lopen, sprong in zijn auto en reed tegen het verkeer in de A12 op. Daarna keerde hij. Hij verliet de snelweg via de nieuwe afslag naar De Meern en dumpte zijn auto blijkbaar in een tuin.
Omdat de politie weet om wie het gaat, lijkt het erop dat hij snel zal worden aangehouden. Hij krijgt dan een proces-verbaal voor te snel rijden, rijden zonder geldig rijbewijs, het opgeven van een valse naam en spookrijden langs de A12. Het Centraal Bureau Rijvaardigheid krijgt een bericht over zijn rijstijl.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.