Instellingen

Rouwbijeenkomst op school verdronken Florine

UTRECHT - Op de school van de verdronken Utrechtse tiener Florine Timmer wordt dinsdagmiddag een rouwbijeenkomst gehouden. De school opent daarvoor speciaal tijdens de vakantie de deuren. Dat schrijft de directie van het Christelijk Gymnasium in een brief aan ouders en leerlingen.
"Het verschrikkelijke nieuws van het overlijden van Florine is als een schokgolf over de school heen gekomen", schrijft plaatsvervangend directeur Erik Jan Jansen. "Onze gedachten gaan uit naar de directe familie van Florine waar zij een onmisbare leegte achterlaat."
In de brief staat dat ook op de dag van de uitvaart de school geopend is. De schoolleiding schrijft dat de ouders hebben aangegeven dat alle belangstellenden welkom zijn bij het afscheid.
De uitvaart van het meisje is donderdag om 11.00 uur in de Tuindorpkerk aan de van Riellaan. Ze wordt begraven op begraafplaats St. Barbara.

HOCKEY

Mogelijk dat ook hockeyclub Voordaan in Groenekan een rouwbijeenkomst organiseert. Het meisje was daar erg actief en het nieuws van haar dood is als een bom ingeslagen, zei voorzitter Thijs Linssen vrijdag tegen RTV Utrecht. Haar ouders en zusje waren ook erg actief bij de club.
Het 17-jarige meisje werd donderdagavond dood gevonden in het Friese Grou. Ze was daar door nog onbekende oorzaak in het water terechtgekomen aan het eind van een avondje stappen tijdens de Sneekweek.
Wat er precies is gebeurd, wordt nog onderzocht. De politie sluit een misdrijf vooralsnog uit.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.