Grote onrust bij chauffeurs regiotaxi

UTRECHT/NIEUWEGEIN - Onder chauffeurs van de regiotaxi in en rondom Utrecht is grote onrust ontstaan. Ze vrezen voor hun baan en voor de kwaliteit van de regiotaxi, als die overgaat naar taxibedrijf Willemsen de Koning.
Het Arnhemse bedrijf bleek de goedkoopste bij de aanbesteding. Door de gunning van het taxivervoer aan Willemsen de Koning besparen gemeenten in de regio zo'n 12 miljoen euro.
Veel chauffeurs die bij de verliezende bedrijven Schoonhoven-Buytendijk, Hoek Vervoer, taxibedrijf Verbree en Van der Pol werken, kunnen volgens de cao in dienst treden bij Willemsen de Koning, maar de chauffeurs vrezen dat hun arbeidsomstandigheden daar achteruit gaan.

VAKBOND

Vorig jaar had de FNV een conflict met het bedrijf uit Arnhem. Hoewel het volgens de vakbond een stuk beter gaat bij het taxibedrijf zijn de chauffeurs sceptisch.
Door de lage prijs van Willemsen de Koning kan het niet anders of het taxivervoer in de regio Utrecht gaat flink achteruit, zeggen de chauffeurs. Ook veel klanten zijn daar bang voor.

HANDTEKENINGEN

De chauffeurs zijn een handtekeningenactie begonnen en hebben inmiddels honderden handtekeningen verzameld. Of dat veel zin zal hebben, is te betwijfelen.
Volgens de FNV is de aanbesteding volgens de regels verlopen. De bond wil daarom dat de aanbestedingsregels veranderen, zodat een goede kwaliteit gegarandeerd kan worden.
Er loopt overigens nog een rechtszaak van een Twents bedrijf tegen de gunning. Wanneer die dient, is nog niet bekend. Als de rechtbank het bezwaar van tafel veegt, neemt Willemsen de Koning het taxivervoer in de regio op 1 februari over.

Grote onrust bij chauffeurs regiotaxi
Grote onrust bij chauffeurs regiotaxi

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.