Houten wil dat abortuskliniek met gelovigen praat

HOUTEN - De gemeente Houten wil dat de organisatie die een abortuskliniek in het dorp wil vestigen om tafel gaat met de zeven kerkgemeenschappen in de gemeente.
Het Centrum voor Anticonceptie, Seksualiteit en Abortus Rotterdam (CASA) wil in Houten een kliniek vestigen waar abortussen worden uitgevoerd. Omdat het centrum naast de gereformeerde Eskolkerk komt, leidde dit tot het nodige verzet van gelovigen.
Gezien het feit dat de locatie van de kliniek voldoet aan het bestemmingsplan kan de gemeente CASA geen strobreed in de weg leggen. Toch vraagt Houten in een reactie of CASA 'respect voor ieders uitgangspunten' kan hebben.
De stichting Schreeuw om Leven legde maandagochtend in winkelcentrum Het Rond duizenden plastic poppetjes neer uit verzet tegen de komst van de kliniek. De plastic poppetjes moeten een foetus van tien weken voorstellen. Ook willen de activisten een petitie aanbieden aan de burgemeester.
Schreeuw om Leven is opgezet door de christelijke activist Bert Dorenbos. Hoofddoel van de stichting is een einde maken aan abortus maar eerder gingen de leden van de stichting ook bidden voor kuisere tv-programma's bij een zendmast in Hilversum en kwamen ze in actie bij een concert van Madonna met een kruisigingsscène.

Gemeente over dialoog tussen kliniek en kerken

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.