Instellingen

Opnieuw tien jaar cel voor doodsteken Tim van Dijk

IJSSELSTEIN - Ronnie L. is ook in hoger beroep veroordeeld tot tien jaar gevangenisstraf voor de zogenoemde carnavalsmoord in IJsselstein. Het OM had twaalf jaar geëist, maar het Gerechtshof in Arnhem vindt de straf die hij vorig jaar kreeg passend.
L. is schuldig bevonden aan het neersteken van de 26-jarige Tim van Dijk, vorig jaar februari tijdens het carnaval. Van Dijk overleed later in het ziekenhuis en liet een vrouw en twee kinderen na. Volgens het Hof was er sprake van doodslag. Justitie wilde dat L. werd veroordeeld voor moord.

SCHADEVERGOEDING

Verder oordeelde het Hof dat L. de weduwe van Van Dijk een schadevergoeding van ruim 100.000 euro moet betalen. Het gezin heeft sinds de dood van Van Dijk grote moeite om de eindjes aan elkaar te knopen.
Ronnie L. was maandag zelf niet bij de uitspraak aanwezig. De zitting trok wel veel familieleden en vrienden naar Arnhem. De vader van Tim van Dijk zei achteraf tegen RTV Utrecht: "Of het nu 10 of 12 jaar is, ik krijg er mijn jongen niet mee terug. Nu de uitspraak er is, hopen we vooral op rust."

Uitspraak Gerechtshof tegen Ronnie L.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.