Instellingen

Rechtszaak uitgesteld door slechte organisatie van OM

PROVINCIE UTRECHT - Door de gebrekkige organisatie van het Openbaar Ministerie gaat de rechtszaak tegen een voormalige huisarts uit Utrecht dinsdag niet door.
Het OM had de administratie niet op orde waardoor de dagvaarding niet op tijd naar de verdachte werd verstuurd. Daarom waren advocaten en slachtoffers voor niks komen opdagen en moet een nieuwe datum voor het begin van de zaak worden geprikt.
Een woordvoerder van het Openbaar Ministerie erkent dat het vaker misgaat sinds een fusie tussen het parket van Utrecht en die van Flevoland en Gooi- en Vechtstreek: "Het gaat gewoon echt minder goed. Het heeft te maken met digitalisering, met verplaatsingen van dossiers. Je merkt gewoon dat dit niet de enige zaak is waar het fout gaat. Het gaat vaker mis."
In de zaak van dinsdag wordt een 86-jarige oud-huisarts ervan verdacht dat hij stiekem foto's maakte van de vagina van een patiënte. Dat zou in 2008 zijn gebeurd tijdens een uitstrijkje.
De man eindigde drie jaar geleden ook al voor de rechter vanwege een soortgelijk vergrijp bij een andere vrouw. De Inspectie voor de Gezondheidszorg zette hem toen uit zijn ambt. De publiciteit die dat opleverde, zorgde ervoor dat het slachtoffer uit de huidige rechtszaak zich meldde.

Woordvoerster OM: "Het gaat vaker mis"
Chaos bij OM

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.