Tien maanden cel voor spookrijdende autokraker

UTRECHT - Een autokraker die in februari spookrijdend door de A2-tunnel reed om aan de politie te ontkomen, moet tien maanden de gevangenis in, krijgt een rijontzegging en moet zich laten behandelen. Dat heeft de Utrechtse rechtbank bepaald.
De 22-jarige Utrechter had het voorzien op dure inbouwnavigatiesystemen van Volkswagens en Audi's. Voor de reeks auto-inbraken die hij pleegde, kreeg hij zeven maanden cel opgelegd.
De politie kwam de man in februari bij toeval op het spoor. Een agent wilde hem op de A2 bij Utrecht aan de kant zetten voor een verkeersovertreding, maar de verdachte keerde midden op de snelweg en sloeg op de vlucht.

A2-TUNNEL

De autokraker gooide een navigatiesysteem uit het raam en reed met ruim 140 km/u tegen het verkeer in door de Leidsche Rijntunnel. Hij wist toen aan de politie te ontkomen, maar een paar weken later werd hij alsnog opgepakt.
Volgens de rechtbank hadden er tijdens zijn vluchtactie doden kunnen vallen. De man kreeg daarom nog eens twee maanden cel opgelegd. Ook mag hij twee jaar niet rijden en moet hij zich laten behandelen in een kliniek.
Tot slot bleek de Utrechter ook nog een voorwaardelijke straf open te hebben staan wegens een eerder vergrijp. Daardoor komen er nog eens vier weken cel bij.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.