Vrouw steekt man om tbs te krijgen

BUNNIK - Omdat ze een tbs-behandeling wilde afdwingen, stak de 45-jarige Katinka W. afgelopen mei in Bunnik haar vriend met een mes in zijn rug. Ze was eigenlijk van plan hem in zijn slaap dood te steken. Dat verklaarde de vrouw donderdag tegenover de rechtbank in Utrecht.
Als het aan de officier van justitie ligt, gaat het plan van W. lukken: de aanklaagster eiste 7 jaar celstraf en tbs met dwangverpleging tegen W.
W. had naar eigen zeggen tussen 2005 en 2008 een "heerlijke tijd" op de gesloten psychiatrische afdeling waar ze toen zat voor een tbs met voorwaarden. Ze werd al twee keer eerder veroordeeld voor het neersteken van een partner.

STOORNIS

Na afloop van de verplichte opname kreeg W., die onder meer lijdt aan de stoornis borderline, haar leven niet op de rails. Talloze pogingen om vrijwillig opgenomen te worden, liepen volgens haar op niets uit.
Daarop besloot ze maar weer iemand te steken, zei ze tijdens de rechtszaak. Het slachtoffer was de kennis uit het psychiatrische circuit bij wie ze 2 weken daarvoor was ingetrokken.
Na een woordenwisseling in een huis aan de Laan van Broekhuijzen stak ze de man in zijn rug en zijn arm. Ze raakte geen vitale organen en de man kon al snel weer het ziekenhuis verlaten.
Volgens haar had de 45-jarige man geluk dat ze ruzie hadden gekregen, omdat ze zich eigenlijk had voorgenomen hem in zijn slaap in zijn hals te steken, zodat hij zou overlijden. De uitspraak wordt op 29 augustus verwacht.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.