Meer huizen verkocht in juli

PROVINCIE UTRECHT - Vorige maand zijn er in Nederland veel meer huizen verkocht dan in juli vorig jaar. Volgens het Kadaster was de stijging bijna 30 procent. Het ging vooral om tussenwoningen, maar ook andere type huizen zaten in de lift.
Makelaarsvereniging NVM uit Nieuwegein schrijft de verkoopspurt van vorige maand vooral toe aan de fors lagere verkopen in juli vorig jaar.
"In mei en juni vorig jaar werden juist veel meer woningen verkocht doordat kopers anticipeerden op een verhoging van de overdrachtsbelasting. Daardoor werden de verkopen naar voren gehaald", vertelt een woordvoerster.
Makelaarsvereniging NVM stelde al eerder dat woningmarkt zich in het tweede kwartaal van dit jaar redelijk hersteld heeft ten opzichte van het slechte eerste kwartaal.
De cijfers van de NVM lopen doorgaans enkele maanden voor op die van het Kadaster omdat ze worden geregistreerd op het moment dat het koopcontract wordt getekend.
Of dit het begin is van een nieuwe opwaartse trend, durft de belangenvereniging van huizenbezitters evenwel niet te zeggen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.