Eis cel voor inrijden op verkeersregelaar

UTRECHT - Justitie heeft vijf maanden celstraf geëist tegen een automobilist die in Utrecht inreed op een verkeersregelaar. Dat gebeurde in juni dit jaar op de Graadt van Roggenweg, waar aan de weg werd gewerkt.
De 22-jarige automobilist weigerde toen om de aanwijzingen van de verkeersregelaar op te volgen. Hij werd agressief en gaf plotseling gas. De verkeersregelaar belandde op de motorkap en brak zijn enkel.
De verdachte ontkende aanvankelijk dat hij op de verkeersregelaar was ingereden. Hij zei dat het slachtoffer zelf op zijn motorkap sprong en dat hij daarna uit schrik het gaspedaal induwde.
Filmbeelden van het incident tonen een ander verhaal. De automobilist reed tot twee keer toe in op de verkeersregelaar, die beide keren op de motorkap moest springen om niet geraakt te worden. Volgens getuigen probeerde de automobilist hem ook nog te slaan.
Het Openbaar Ministerie vindt het extra kwalijk dat het slachtoffer een verkeersregelaar is, omdat die juist aan het werk is voor andermans veiligheid.
Ook omdat de verdachte in het verleden vaak zonder rijbewijs heeft gereden, vroeg het OM een zwaardere straf dan normaal. Justitie wil dat de 22-jarige Utrechter vijf maanden gevangenisstraf krijgt, plus vijf maanden voorwaardelijk. De rechtbank doet binnenkort uitspraak.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.