Babyvoedingsdief in Houten gearresteerd

HOUTEN/MIJDRECHT - In Houten is een man opgepakt voor grootschalige diefstal van babyvoeding. Hij zou onder meer in Mijdrecht melkpoeder hebben gestolen. De man heeft bekend dat hij supermarkten in het hele land heeft bezocht voor de babyvoeding om die vervolgens in China te verkopen.
Nederlandse babyvoeding is populair in China, omdat Chinezen hun eigen melkpoeder niet meer vertrouwen. In 2008 belandden tienduizenden Chinese baby's in het ziekenhuis vanwege melk die was besmet met het giftige melamine.
Ook melkpoeder uit Australië wordt na een incident met een vieze leiding niet meer vertrouwd en daarom is de babyvoeding uit Nederland momenteel erg gewild in China.

NVWA

In mei werd bekend dat het kabinet maatregelen neemt tegen de grootschalige opkoop van Nederlandse babyvoeding voor de export. De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) in Utrecht heeft opdracht gekregen om onderzoek te doen.
Veel supermarkten hanteren al een maximumaantal blikken dat per klant gekocht kan worden en nu het legaal kopen van melkpoeder steeds lastiger wordt, waarschuwt de politie supermarkten om extra op te letten dat de voeding niet wordt gestolen.
(Artikel aangepast: Het gaat niet om een man uit Mijdrecht, zegt de politie)

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.