Wielerronde Baarn: Er hadden doden kunnen vallen

© RTV Utrecht
BAARN - Bij de wielerronde Hartje Baarn is een volgauto op de Oosterstraat door een dranghek het publiek ingereden. Daardoor zijn twee mensen gewond geraakt.
Een van de gewonden is een cameraman die voor lokale omroep RTV Baarn werkte. Hij liep een gebroken scheenbeen op. Het andere slachtoffer raakte lichtgewond. Medewerkers van RTV Baarn hebben de gewonden verzorgd tot de ambulance arriveerde.
Het ongeval gebeurde zondagmiddag rond 13.00 uur. Volgens de organisatie van Hartje Baan bleef het gaspedaal van de volgauto 'hangen'. Terwijl het peloton wielrenners op de Oosterstraat afboog naar rechts, reed de volgauto zonder vaart te minderen rechtdoor op een dranghek. Daar stond ook een busje van RTV Baarn geparkeerd.
De politie doet technisch onderzoek naar het ongeval. De wedstrijd is ongeveer drie kwartier stilgelegd. De gewonden zijn naar het ziekenhuis in Hilversum gebracht.
Hoewel de organisatie van Hartje Baarn spreekt van een calamiteit, is de stichting opgelucht dat niemand ernstig gewond is geraakt. "Er hadden doden kunnen vallen," aldus een van de organisatoren.

"Busje reed met onnoemelijke snelheid"

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.