Veroorzaker brand tankstation A12 is tbs'er

Brandweer in actie, december 2011.
Brandweer in actie, december 2011. © Koen Laureij
BUNNIK - De man die in 2011 een grote brand veroorzaakte bij een tankstation langs de A12 bij Bunnik, is een tbs'er. Hij was op het moment van het incident onder voorwaarden vrij. Dat zegt zijn advocaat.
Maandag begon de rechtszaak tegen de 44-jarige verdachte met een zogenoemde pro-formazitting. Hij was er zelf niet bij. De man zit op dit moment in een kliniek om van zijn cocaïneverslaving af te komen.
Het Openbaar Ministerie verdenkt de tbs'er ervan dat hij in december 2011 met hoge snelheid inreed op twee auto's en een pompeiland van tankstation De Forten. Er volgde een ontploffing en een grote brand, waarbij zeker twee mensen gewond raakten.
Of het ongeluk op het tankstation onder invloed van drugs of medicijnen is gebeurd, is volgens zijn advocaat nog niet duidelijk. De rechtbank gelastte maandag extra onderzoek naar de verdachte. Hij moet eerst psychologisch en psychiatrisch worden onderzocht, voor de rechtszaak verder gaat.
De verdachte heeft zelf nooit een verklaring over de toedracht van het ongeluk willen afleggen.
De man kreeg in 2005 tbs met dwangverpleging opgelegd na een geweldsdelict in Amsterdam. In 2011 werd de tbs versoepeld en kwam hij onder voorwaarden vrij.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.