Vakantiebeurs wordt 'ingrijpend' veranderd

UTRECHT - De Vakantiebeurs wordt begin volgend jaar op een andere manier ingedeeld. Ook worden looproutes anders. Wat blijft, zijn de evenementen tijdens de beurs, zo laat de organisatie weten.
Tot dusver was de beurs vooral ingericht op werelddelen, met enkele hoeken voor themavakanties. In januari stapt de organisatie daar vanaf en zal de beurs worden ingericht op de typen:
- 'beleef met avontuur en verre bestemmingen
- 'actief' voor fietsen en wandelen
- 'zien' voor stedentrips
- 'samen' voor gezinsvakanties
- 'vaar' met cruises en zeilvakanties
- 'buiten' voor kampeerliefhebbers
De bezoeker kan wel allerlei evenementen verwachten, zegt de organisatie. Zo is er een culinaire route waar allerlei hapjes en drankjes geproefd kunnen worden en wordt een hal in het donker gehuld voor de promotie van kamperen onder de sterren. Ook is er veel aandacht voor fotografie.
De Vakantiebeurs heeft vanwege de nieuwe indeling ook gekozen om andere hallen af te huren. In plaats van hal 1 zijn hallen 4 en 12 aan de beurs toegevoegd. Daardoor kunnen de looproutes logischer worden gemaakt, zegt de organisatie.
De beurs wordt zoals altijd in januari gehouden en trapt op 14 januari af met een dag voor mensen die in de toeristenbranche werken. Van 15 tot en met 19 januari is iedereen welkom.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.