Instellingen

Provincies hebben geen grip op Groene Hart

Het Provinciehuis van Utrecht.
Het Provinciehuis van Utrecht. © Ruud Taal, ANP
PROVINCIE UTRECHT - De provincies Utrecht, Noord-Holland en Zuid-Holland hebben onvoldoende grip op het Groene Hart. Dat blijkt uit een onderzoek van de Randstedelijke Rekenkamer.
Het onderzoek is een vervolg op een rapport uit 2009 en nu blijkt dat de aanbevelingen daarvan onvoldoende zijn opgevolgd door de provincies.
De Randstedelijke Rekenkamer zegt dat de samenwerking van de drie provincies te wensen overlaat. Dat is slecht voor het Groene Hart want hierdoor kunnen de unieke kenmerken van het veenweidegebied tussen Amsterdam, Rotterdam en Utrecht worden aangetast.
Een voorbeeld daarvan is polder Hoef en Haag in Vianen. De provincie Utrecht heeft dit jaar besloten dat daar huizen gebouwd mogen worden. Maar in dat besluit is het Groene Hart-beleid niet meegenomen, aldus de Randstedelijke Rekenkamer.
De provincies Utrecht hebben gezamenlijk gereageerd op het rapport van de Randstedelijke Rekenkamer. Zij zeggen zich niet te herkennen in de kritiek. Het rapport wordt in september besproken in Provinciale Staten.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.