Vrijspraak na gevaarlijke straatrace Utrecht

UTRECHT - Een vermeende straatracer uit Utrecht is dinsdag vrijgesproken door de rechtbank. Er is te weinig bewijs dat hij achter het stuur zat tijdens de gevaarlijke rit. Justitie eiste onlangs nog een jaar gevangenisstraf tegen de 22-jarige man.
Het Openbaar Ministerie zegt dat de man vorig jaar samen met een vriend met hoge snelheid door de Utrechtse wijk Lombok reed. Hij zou aan het racen zijn geweest met een andere auto.
Volgens Justitie reed hij rakelings langs een man die daardoor van zijn fiets werd geslingerd. Op de Laan van Nieuw Guinea vloog de auto uit de bocht en botste de wagen op een brievenbus. Die werd gelanceerd en verwondde een vrouw op de stoep.
Volgens de rechtbank is niet zeker dat de 22-jarige Utrechter veantwoordelijk is voor de gevaarlijke capriolen. Ook zijn vermoedelijke medepassagier kan achter het stuur hebben gezeten.
De Utrechtse verdachte ontkent en de verklaringen van de medepassagier en de andere automobilist die bij de straatrace betrokken waren, zijn volgens de rechtbank onbetrouwbaar. Daarom spreekt de rechtbank de 22-jarige man vrij.
Het Openbaar Ministerie had een jaar cel geëist tegen de Utrechter ook vanwege een eerder delict waarvoor hij nog een voorwaardelijke straf open had staan. Die straf hoeft hij nu niet uit te zitten.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.