Leersumse politicus Jacques Damen in opspraak

LEERSUM - Politicus Jacques Damen uit Leersum is in opspraak geraakt door zijn declaratiegedrag. Toen hij wethouder was in Vlissingen heeft de VVD'er onterecht een vergoeding bij de Zeeuwse stad gedeclareerd.
Toen Damen in 2011 wethouder financiën van Vlissingen werd, mocht hij 90 procent van zijn pensionkosten declareren. Toen hij zich in de gemeente inschreef, verviel dat recht.
Damen bleef na zijn inschrijving echter declaraties indienen en zegt dat dit mocht van de salarisadministratie. Volgens een nieuw onderzoek was dit niet het geval. Het zou gaan om een bedrag van 10.385 euro. Er is inmiddels een terugbetalingsregeling getroffen met de oud-wethouder.

FOUT

In een reactie op vragen van RTV Utrecht zegt Damen dat er sprake is van een foutje dat met de betalingsregeling weer recht zal worden gezet. Het was volgens Damen niet zijn bedoeling onterecht geld te declareren.
Omdat het om een interim positie ging, was Damen naar eigen zeggen nooit van plan om naar Vlissingen te verhuizen. Inmiddels heeft hij, mede door zijn werk in Zeeland, last van een burnout waarvan hij nu eerst wil herstellen.
Jacques Damen was lange tijd een bekend gezicht binnen de Utrechtse politiek. Zo was hij kandidaat-wethouder in Utrechtse Heuvelrug, lid van de Provinciale Staten en bestuurder bij Hoogheemraadschap Stichtse Rijnlanden.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.