Politie: Actie 15-jarige dapper, maar onverstandig

ZEIST/WIJK BIJ DUURSTEDE - De politie noemt de 15-jarige Mike uit Wijk bij Duurstede erg dapper omdat hij twee dieven achterna ging en een gestolen tas wist terug te krijgen. Maar de volgende keer moet hij niet zelf achter de dieven aangaan, zegt een politiewoordvoerder.
Mike zegt tegen RTV Utrecht dat hij eigenlijk niet nadacht toen hij zag hoe ze de vrouw beroofden. "Ze moeten met hun handen van andermans spullen afblijven."
Hij zag hoe de dieven te werk gingen: "Eentje vroeg iets met gebaren en de ander zag ik op de knieën gaan en haar hand in het loopkarretje van de oude vrouw steken. Ik dacht hey, dat is niet goed", aldus Mike.

VASTHOUDEN

De jonge Wijker ging achter de twee vrouwen aan en toen hij zag dat de gestolen tas was gevallen, pakte hij die snel op. De vrouwen probeerden hun gestolen waar tas nog terug te krijgen, maar Mike liet de tas niet meer los.
Veel mensen noemen hem een held en dat is ook wel terecht, zegt de politie, maar verstandig was het niet. "Je weet nooit hoe dieven reageren", zegt een woordvoerder. "Beter is het om direct 112 te bellen en een goed signalement door te geven."
Dat zal Mike volgende keer ook wel doen, zegt hij. Zijn moeder is geschrokken, maar ook apetrots op haar dappere zoon.

Politie en Mike over de actie

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.