Gemeente Stichtse Vecht komt in actie na autobranden

MAARSSENBROEK - De gemeente Stichtse Vecht komt in actie naar aanleiding van de autobranden in Maarssenbroek waarbij woensdagnacht twee auto's in vlammen opgingen en huizen beschadigd raakten.
Bewoners van woningen in de Reigerskamp schrokken rond drie uur wakker van enkele harde knallen, rook en een flinke vuurgloed. "Je weet niet wat er gebeurt als je de voordeur opendoet en naar een vlammenzee kijkt. Dat wens ik niemand toe", zegt eigenaar Ed Kamans op Twitter.
Voor de brandweer bleek het nog lastig om met een groot voertuig bij de brand te komen vanwege de kleine steegjes in de woonwijk. Nadat de brandweer de slangen had uitgerold, werd het vuur snel geblust. Ook een dennenboom die vlam vatte, werd snel geblust.
Toen het vuur uit was, bleek dat de garagepoort van een woning was vernield, een raam gebarsten en een regenpijp deels weggesmolten. Ook de andere woning raakte beschadigd.
Op dit moment is nog niet zeker dat de branden zijn aangestoken maar gezien de eerdere autobranden in Maarssenbroek sluit de gemeente niks uit. Daarom wordt voor de zekerheid extra ingezet op opsporing en toezicht en vraagt de gemeente wijkbewoners om alert te zijn.
Locoburgemeester Ploeg van Stichtse Vecht heeft contact gehad met de geschrokken gedupeerden en kondigde de komst van extra toezicht zelf aan.

Eigenaar van de brandende auto schrok wakker
Locoburgemeester: "Het levert onrust op"
Volgens de buurt is er een pyromaan actief

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.