Instellingen

Rechtbank ook bezorgd om problemen OM

PROVINCIE UTRECHT - De rechtbank in Utrecht is bezorgd over de problemen bij het OM. Maandag zal de rechtbank er bij justitie op aandringen om snel een oplossing te vinden. Dat zegt de rechtbank desgevraagd tegen RTV Utrecht.
Sinds de recente fusie tussen Utrecht, Gooi- en Vechtstreek en Flevoland gaat er veel mis bij het Openbaar Ministerie. Strafdossiers blijken niet compleet en verdachten horen te laat dat hun rechtszaak dient. Daardoor worden zittingen op het laatste moment uitgesteld.
Ook topadvocaat Gerard Spong kent de problemen. Volgens hem kosten dit soort fouten veel geld. "Er zitten wel veel professionals, zoals een officier van justitie en drie rechters, in hun neus te peuteren als een zitting niet doorgaat", zegt de pleitbezorger.

TOLK

In de zaak die Spong woensdag in Utrecht deed, was volgens hem geen tolk geregeld. Ook dat is een taak van het OM en ook dat gaat regelmatig mis, zegt hij.
Het OM erkent de fouten en wil met advocaten praten over de problemen. In de Tweede Kamer heeft het CDA de problemen in Utrecht inmiddels op de agenda gezet.
Volgens de rechtbank in Utrecht is het niet zo dat verdachten minder straf krijgen door de problemen bij het OM.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.