CDA in Staten tegen megaprovincie

PROVINCIE UTRECHT - De CDA-fracties in alle 12 provincies zijn tegen de samenvoeging van de provincies Noord-Holland, Flevoland en Utrecht. Ze hebben gezamenlijk bezwaar gemaakt tegen het voorstel van minister Ronald Plasterk.
De CDA-fracties menen dat er geen goede reden is voor de vorming van de megaprovincie. "Er ontbreekt een motivering, het is niet duidelijk welk probleem voor burgers wordt opgelost", zegt de partij.
"Het voorstel wordt opgelegd en mist draagvlak onder de bevolking van de drie provincies. De overheid komt juist verder van de burger af te staan", staat in een verklaring die donderdag is uitgegeven.

OVERHEID

Daarbij stelt het voorstel de overheid centraal en niet de samenleving waaraan het juist dienstbaar moet zijn, zegt de partij. Daardoor komt de politiek verder van de burger te staan.
Als voorbeeld geeft het CDA dat de huidige provincie Flevoland met meer dan 400.000 inwoners na de fusie nog maar 5 statenleden zou overhouden.
De CDA'ers zien meer in samenwerking tussen provincies en willen dat bij inhoudelijke discussies ook burgers en bedrijven worden betrokken.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.