Instellingen

Utrechter (15) lichtgewond door straatroof

UTRECHT - Een 15-jarige jongen is donderdag lichtgewond geraakt bij een mislukte straatroof in de Utrechtse wijk Oog in Al.
Het slachtoffer liep samen met een vriend over de Händelstraat, toen twee jongens hen passeerden. Direct daarna werden ze van achteren vastgepakt. Een van de jongens werd omver geduwd, terwijl de straatrovers intussen probeerden de telefoon uit zijn broekzak te halen. Doordat het slachtoffer zich verzette, lukte dat niet.
Eén van de overvallers probeerde daarna de telefoon van de andere jongen te stelen. Mede dankzij de tussenkomst van de inzittenden van een passerende auto mislukte ook dat.

SCHAAFWONDEN

De verdachten besloten er vandoor te gaan en reden weg richting Jochem Uytdehaageplantsoen. De jongen die omver was geduwd, hield schaafwonden aan armen en benen over aan de worsteling.
De politie zoekt getuigen van de mislukte straatroof. Beide verdachten zijn lichtgetint en 16 à 17 jaar oud. De een is tussen de 1.80 en 1.90 meter lang, heeft een normaal postuur en droeg donkere kleding en een rood met zwarte baseballpet.
De ander is tussen de 1.80 en 1.85 meter lang, heeft kort, krullend, zwart haar, een normaal postuur en droeg een donkere korte broek met daarop een zwart T-shirt.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.