Damen: ik profiteer niet van gemeenschapsgeld

LEERSUM - Politicus Jacques Damen uit Leersum houdt vol dat hij zich aan alle regels heeft gehouden toen hij werkte als interim-wethouder in Vlissingen. Tegen Omroep Zeeland zegt hij dat hij geslachtofferd wordt door ambtenaren van de Zeeuwse gemeente.
Damen kwam in opspraak nadat een interne brief van de gemeente was uitgelekt. De Vlissingse gemeentesecretaris schrijft in de brief dat Damen teveel pensionkosten heeft opgevoerd. Het zou gaan om een bedrag van 10.000 euro.
Damen zegt dat hij zich wel degelijk netjes aan de regels heeft gehouden. Hij heeft aan journalisten van Omroep Zeeland een brief laten zien, waaruit zou blijken dat hij die pensionkosten wel mocht declareren.
In een volgende brief wordt de toezegging weer ingetrokken, maar wordt voorgerekend dat Damen niets terug hoeft te betalen omdat hij nog recht heeft op andere vergoedingen, zoals verhuiskosten.

KAPOT

Damen is kapot van de beschuldigingen. De Leersummer zegt dat hij op eigen kosten en in eigen tijd veel lobbywerk heeft gedaan voor Vlissingen.
Ook zegt hij dat hij zich niet te buiten is gegaan aan dure etentjes. "Alleen als het nodig was voor de gemeente. Mijn boterhammen voor tussen de middag nam ik gewoon van huis mee. 's Avonds kookten mijn vrouw en ik gewoon".

GEDOE

"Als ik teveel heb gekregen, betaal ik meteen terug. Ik wil af van dat gedoe. Maar ik beraad mij nog of de gemeente dit zomaar kan doen. Ik kan aantonen dat ik oprecht heb gehandeld. Ik profiteer niet van de gemeenschap, geen cent. Nooit gedaan", zegt Damen tegen Omroep Zeeland.
De politicus denkt dat hij de zondebok is omdat hij in juni is afgetreden. Dat gebeurde wegens gezondheidsredenen, zoals hartklachten en een fikse burn-out, zegt hij. "Ik heb een groot deel van mijn leven werkweken van 80 uur gedraaid. Daar betaal ik nu de prijs voor."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.