OM eist werkstraf voor ex-adjunct Kidsweek

BAAMBRUGGE - Tegen de ontslagen adjunct-hoofdredacteur Maarten H. van Kidsweek is 150 uur werkstraf en een half jaar voorwaardelijke gevangenisstraf geëist.
Op de computer van de 34-jarige man uit Baambrugge is kinderporno gedownload. Tegen zijn parner Matthijs W. is dezelfde straf geëist.
Volgens justitie zijn de 41 foto's en 61 filmpjes bewust gedownload en gedeeld met anderen. Van per ongeluk gegevens downloaden, zoals de mannen beweren, is volgens het OM geen sprake.
Bij strafmaat is rekening gehouden met het feit dat de mannen geen spijt betuigen of berouw tonen en blijven ontkennen. Er is geen rekening gehouden met de media-aandacht voor de zaak. H. werd in april ontslagen als adjunct-hoofdredacteur van Kidsweek.
In de rechtszaak heeft justitie passages geciteerd uit het dagboek van H. en uit een brief. De verdachte schreef daarin over zijn pedoseksuele gevoelens. Hij en zijn partner blijven ontkennen en spreken er schande van dat justitie de persoonlijke documenten nu openbaar heeft gemaakt.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.