School Kockengen na brand maandag weer open

KOCKENGEN - In de Van Doornschool in Kockengen heeft maandagmiddag een grote brand gewoed. Een lokaal werd daardoor onbruikbaar. De politie doet onderzoek naar de oorzaak en sluit brandstichting niet uit.
De brand brak uit rond het middaguur. Er waren nog geen leerlingen in het gebouw aan de Drie Stammenweg, omdat de regio Utrecht nog een week zomervakantie heeft.

KLIKO

Het vuur werd volgens de brandweer opgemerkt door leerkrachten die al in de school bezig waren om het nieuwe schooljaar voor te bereiden. Zij bleven ongedeerd. De leraren vermoeden dat het vuur ontstond in een kliko, die tegen het schoolgebouw aanstond.
De brandhaard zat in het dak van de school en veroorzaakte erg veel rook, aldus een woordvoerder van de Veiligheidsregio Utrecht. Hij adviseerde omwonenden om uit de rook te blijven en zonodig de ramen te sluiten. Het vuur werd bestreden met brandweerwagens van diverse korpsen uit de omgeving.

SCHOONMAKEN

De school gaat maandag gewoon open, maar nog niet alle lokalen kunnen dan worden gebruikt. Deze week moet met man en macht worden gewerkt aan het schoonmaken van het gebouw.
De politie laat weten dat alle aanwijzingen en getuigenverklaringen op dit moment worden nagetrokken, maar dat er nog niemand is aangehouden.

Brandweer over grote brand Kockengen
Grote brand school Kockengen geblust

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.