SvJ-docent Verdonschot verongelukt in Oostenrijk

UTRECHT - Docent Karel Verdonschot van de School voor Journalistiek in Utrecht is zondag om het leven gekomen tijdens het WK Wielrennen voor Journalisten in Oostenrijk.
De 58-jarige leraar werd samen met twee Duitse renners in Bezirk Kitzbühel aangereden door een tegemoetkomende auto. De Nijmegenaar overleed ter plaatse aan zijn verwondingen, de Duitse slachtoffers zijn naar het ziekenhuis gebracht.
De auto werd bestuurd door een 65-jarige man uit Bezirk Kitsbühel. Hij en een passagier bleven ongedeerd.
Verdonschot was al geruime tijd werkzaam verbonden aan de Utrechtse School voor Journalistiek. Hij gaf er lessen op het gebied van kunst en cultuur en begeleidde studenten bij hun stages en afstuderen.

REACTIES

Collega's, studenten en oud-studenten reageren via onder meer Twitter geschokt op het bericht. Zo herinnert iemand zich hem als 'de leukste en chaotische leraar' die hij heeft gehad op de SvJ. Anderen omschrijven het nieuws als 'zeer tragisch' en zeggen er stil van te zijn.
Het fatale ongeluk gebeurde op de tweede dag van het WK Wielrennen voor Journalisten. De overige wedstrijden voor journalisten zijn afgelast.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.