Rondeveense wethouder geveld door knokkelkoorts

DE RONDE VENEN - Wethouder Erika Spil van De Ronde Venen besmet met knokkelkoorts. Ze liep de ziekte op tijdens haar vakantie in Maleisië deze zomer, na een beet van een tijgermug.
Anderhalve week geleden werd ze erg ziek. "Je krijgt ontzettend hoge koorts, alles doet zeer", vertelt ze daarover. "Daarom heet het ook knokkelkoorts, je knokkels, alles doet zeer. Ik heb echt de maximale hoeveelheid pijnstillers en dan nog doet het zeer. En op het moment dat dat verdwijnt, komt je hele lichaam onder de blaasjes en krijg je enorme jeuk."

MEDICIJNEN

Inmiddels gaat het iets beter met de wethouder, maar hoe lang ze nog uit moet zieken is niet duidelijk. Medicijnen tegen de ziekte zijn er niet. Haar taken zal ze zoveel mogelijk vanuit huis doen.
De exotische tijgermug die de wethouder besmette, duikt tegenwoordig ook steeds vaker op in Nederland. Zo werd het insect onlangs gevonden in Montfoort, Weert en Oss. De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) is begonnen met de bestrijding ervan om verdere verspreiding te voorkomen.

Wethouder Spil in gesprek met verslaggever Huib de Moll

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.