Instellingen

Wolfsen speelt toneel

© Theater Kikker
UTRECHT - Burgemeester Aleid Wolfsen van Utrecht voert zondag samen met drie wethouders uit zijn college en tien raadsleden het toneelspel De Onvrede van Utrecht op vanwege het Uitfeest.
Het stuk speelt in september 1711, maar heeft een voor Utrecht heel actueel thema: rumoer over het binnenhalen van grote evenementen in de stad.
Het toneelstuk van het Utrechtse college heeft te maken met de 300-jarige herdenking van de Vrede van Utrecht, die dit jaar plaatsheeft. De Vrede van Utrecht wordt gezien als de eerste Europese samenwerkingsovereenkomst, die bovendien werd bereikt door onderhandelingen in plaats van oorlog.
Het is de vierde keer dal het Stadhuistoneel in samenwerking met Theater Kikker het Uitfeest opluistert met een toneelspel in de raadzaal. Eerder werden de stukken Angst en Orde (2007), De Pest ligt voor de Poorten van de Stad (2009) en Het Schrikkelijk Tempeest (2011) opgevoerd.
De wethouders die meedoen zijn Gilbert Isabella, Frits Lintmeijer en Mirjam de Rijk. Andere deelnemers: de raadsleden Xander van Asperen, Selma Bas, Heleen de Boer, Gadiza Bouazani, Willem Buunk, Peter van Corler, Dimitri Gilissen, Marleen Haage, Arjan Kleuver, Sytse Koopmans, Vincent Oldenborg, Jan Ravensteijn, Bert van der Roest en Steven de Vries, en griffier Ad Smits.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.