Vrede van Utrecht stevent af op fiasco

UTRECHT - De Vrede van Utrecht gaat aan veel Utrechters voorbij. Uit een RTV Utrecht-enquête onder inwoners van de provincie blijkt dat veel mensen nog nooit van het culturele project hebben gehoord.
Het onderzoek is naar 1200 mensen gegaan en is 503 keer ingevuld. Zo'n 57 procent weet niet van het bestaan van het project. Van de mensen die het wel wisten, deed 15 procent mee aan één van de activiteiten.
Het openingsspektakel op het dak van de A2 lijkt het enige echte succes te zijn. Op dat gratis toegankelijke evenement kwamen in april 14.000 mensen af.
De uitkomsten van het onderzoek zijn slecht nieuws voor de gemeente en provincie Utrecht, die samen tientallen miljoenen staken in het prestigieuze project.
De Vrede van Utrecht kan het nog een beetje goedmaken, want over twee weken is het slotfeest van de Vrede van Utrecht op vliegbasis Soesterberg, onder meer met Oleta Adams.
De Vrede van Utrecht was ook bedoeld als aanbeveling om Culturele Hoofdstad van Europa te worden in 2018, maar die strijd verloor Utrecht van Maastricht, Eindhoven en Leeuwarden.

U Vandaag dinsdag over Vrede van Utrecht

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.