Voormalig provinciehuis stroomt vol

UTRECHT - Het voormalige provinciehuis in Utrecht wordt deze dagen overgenomen door studenten. De afgelopen maanden werd het gebouw verbouwd en inmiddels zijn de ruim 650 kamers bewoonbaar.
In juni werd al duidelijk dat de nieuwe studentenkamers op veel belangstelling konden rekenen. In een paar uur tijd meldden honderden studenten zich aan. Toch kampt Utrecht nog steeds met een tekort van 8000 kamers.
De kamers in de Sterren, de nieuwe naam van het provinciehuis, worden voor gemiddeld 275 euro per stuk verhuurd. Elke verdieping heeft twee studentenhuizen met negen of tien kamers, die allemaal verschillen qua grootte. De gemiddelde oppervlakte van de kamers is 17 vierkante meter.

ASBEST

De grondige verbouwing de afgelopen maanden was niet alleen nodig om de kamers gereed te maken, maar ook om al het asbest te verwijderen. Vorig jaar verhuisde de provincie Utrecht naar een ander pand en verkocht het oude provinciehuis aan projectontwikkelaar De Waal.
Die ontdekte dat er nog veel asbest in zat en stapte naar de rechter. Uiteindelijk is hij akkoord gegaan met een schadevergoeding van zeven miljoen euro.

Voormalig provinciehuis stroomt vol

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.