Instellingen

Dick van der Weerd wint Woerdense Kaaskeuring

© RTV Utrecht
© RTV Utrecht
WOERDEN - Dick van der Weerd is dinsdag uitgeroepen tot beste kaasboer van het Groene Hart. Dat gebeurde tijdens de jaarlijkse Woerdense Kaaskeuring, de grootste in het land.
Acht keurmeesters keurden ruim 90 boerenkazen. Zij oordeelden dat de boerenkaas, die deze zomer geproduceerd is, een hoge kwaliteit heeft. Om mee te dingen naar een prijs moeten de jonge, belegen, oude en kruidenkazen afkomstig zijn van een kaasboerderij in het Groene Hart.

WINNAARS

De Woerdense Dick van der Weerd was volgens de keurmeesters zowel bij de babykaas als bij de jong belegen kaas de beste. Maar er vielen meer regiogenoten in de prijzen: De familie Cromwijk uit Papekop won zowel in de categorie kruiden-, schapen- en geitenkaas als met de Groene Hart Kaas, de familie Verweij uit IJsselstein met de Romero Kaas en de familie Vlooswijk uit Montfoort met Le Petit Doruvael.
Volgens keurmeerster Jos van Riet hadden de kazen een hogere kwaliteit dan zo'n vijftig jaar geleden. Dat komt doordat de boeren meer aandacht besteden aan de kwaliteit van het gras, aan de hygiëne van de koeien en het productieproces.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.