Instellingen

Actie bij distributiecentrum V&D Nieuwegein

© Robin Utrecht, ANP
NIEUWEGEIN - Zo'n 120 medewerkers van V&D demonstreren donderdag in Nieuwegein.
Aanleiding is de aangekondigde sluiting van een distributiecentrum in het Groningse Aduard. Die plannen veroorzaken volgens FNV Bondgenoten niet alleen in Aduard onrust, maar ook in bijvoorbeeld het distributiecentrum in Nieuwegein.
Ondanks drie eerdere werkonderbrekingen is V&D de werknemers in Groningen volgens de bond nog geen millimeter tegemoet gekomen. De medewerkers vinden de ontslagvergoeding te karig, maar volgens het warenhuis is er een goed eindbod gedaan dat marktconform is.

SOLIDARITEIT

De solidariteit onder het personeel van V&D is groot, omdat iedereen volgens de bond weet dat het een andere vestiging ook opeens kan gebeuren. Johan Kiel van FNV Bondgenoten: "Iedereen weet dat het oneerlijk is wat er nu gebeurt. En hoe meer V&D de mensen onder druk zet, hoe krachtiger het verzet. De V&D'ers laten zich niet intimideren en komen samen op voor zichzelf en elkaar."
De medewerkers demonstreren in Nieuwegein niet met borden en spandoeken, maar met een prijzencircus, waarbij ze zich bijvoorbeeld verkleden als clown of waarzegger.
De actie duurt van 12:00 tot 13:00 uur bij het distributiecentrum op bedrijvenpark Het Klooster in Nieuwegein.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.