Instellingen

Katinka W. krijgt de tbs waar ze naar verlangde

© RTV Utrecht
UTRECHT/BUNNIK - Katinka W. krijgt tbs met dwangverpleging, zoals ze al hoopte. Ook moet ze vijf jaar de gevangenis in, nadat ze in mei haar vriend neerstak in Bunnik. De rechter deed donderdagmiddag uitspraak in de zaak rond de bizarre steekpartij.
De vrouw verklaarde tijdens het proces dat ze de man bij wie ze een week verbleef met opzet in zijn rug en in zijn arm had gestoken. Ze wilde zo een verblijf in een tbs-kliniek afdwingen. W. zat eerder drie jaar op een gesloten psychiatrische afdeling en herinnert zich dat als een "geweldige tijd".
Ze wilde haar vriend eigenlijk in zijn slaap doodsteken, nadat ze ruzie met hem had gehad. Justitie had zeven jaar celstraf en tbs met dwangverpleging geëist. De rechter acht poging tot moord en poging tot zware mishandeling bewezen. Bovendien heeft ze volgens de rechtbank last van een ziekelijke stoornis en een gebrekkige ontwikkeling van de geestvermogens.
De ruzie was ontstaan toen de man die haar een tijdje onderdak had aangeboden aangaf dat het tijd was om weer te vertrekken.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.