Instellingen

Burgemeester Amersfoort verwerpt kritiek over gebruik dienstauto

AMERSFOORT - Burgemeester Lucas Bolsius van Amersfoort bestrijdt dat hij zijn dienstauto te vaak inzet. Over zijn ritjes in de auto van de gemeente was ophef ontstaan, nadat Bolsius hem in anderhalf jaar tijd 700 keer gebruikt zou hebben, vaak ook voor hele korte ritjes.
In antwoord op vragen van de SP zegt de burgemeester dat van misbruik geen sprake is. De rittenadminstratie zou juist wijzen op het tegendeel. Als de omstandigheden het toestaan, zegt Bolsius, gaat hij juist vaak lopend of met de fiets naar afspraken.

REPRESENTATIEVE BEZOEKEN

De dienstauto zou hij binnen de stad met name gebruiken voor representatieve bezoeken, zoals de uitreiking van een onderscheiding, of het bezoeken van jubilerende echtparen en jarige inwoners die ouder dan 100 zijn.
De Amersfoortse burgemeester wijst er verder op dat hij niet de enige is die de dienstauto gebruikt. Ook de gemeentesecretaris en de wethouders lenen de auto wel eens. Ook biedt de wagen met chauffeur Bolsius de mogelijkheid om zijn tijd efficiënt te gebruiken en onderweg door te werken.
De SP had de burgemeester gevraagd of hij van plan is om anders om te gaan met de dienstauto naar aanleiding van de ophef. Op die vraag antwoordt Bolsius ontkennend.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.