Utrechtse vrouw mishandeld door dierenactiviste

UTRECHT - Na het protest van dierenactivisten voor de rechtbank in Utrecht is woensdag een vrouw mishandeld. De demonstratie was gericht tegen een dierenbeul, die binnen terecht stond. De 24-jarige vrouw doet haar verhaal bij RTV Utrecht.
Het 24-jarige slachtoffer had iemand met de auto bij de rechtbank afgezet en kon niet wegrijden, omdat de protestgroep na de rechtszaak de weg blokkeerde. Toen ze daar iets van zei, ontstond een woordenwisseling, waarna een vrouwelijke demonstrant haar naar de keel vloog.
Bij de mishandeling liep het slachtoffer forse krassen in haar nek en enkele blauwe plekken op. Ze heeft aangifte gedaan van mishandeling. Een dierenactiviste die het voorval heeft gezien zegt dat ook het slachtoffer zich agressief gedroeg. De politie onderzoekt de zaak.
De dierenactivisten waren in Utrecht voor de rechtszaak tegen een man die twee honden om het leven bracht en een derde mishandelde. Veel van de dierenvrienden waren na afloop van die zaak boos omdat ze het vonnis van onder meer 160 uur taakstraf te weinig vinden.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.