Twee jaar cel voor stenengooier gemeentehuis Veenendaal

VEENENDAAL - De man die in mei dit jaar meerdere straatstenen gooide door de ruiten van het gemeentehuis in Veenendaal moet twee jaar de cel in wegens poging tot zware mishandeling.
De rechtbank Utrecht heeft hem de ISD-maatregel voor stelselmatige daders opgelegd. Justitie ging voor poging tot doodslag, maar dat achtte de rechter niet bewezen.
Evert S. ging al vaker in de fout. Hij kwam mei tot zijn daad nadat hij uit huis was gezet. S. zei eerder dat hij niemand met de stenen wilde raken, toch vlogen de bakstenen rakelings langs de hoofden van ambtenaren die aan het werk waren. Politie en justitie namen de zaak meteen hoog op, net als burgemeester Kolff van Veenendaal. Hij sprak van 'een aanslag op het gemeentehuis'.
ISD wordt beschouwd als de allerlaatste-kans-voorziening, bestemd voor de zwaarste doelgroep. Het gaat dan om daders die stelselmatig de fout in gegaan en veel criminaliteit en onveiligheid veroorzaken. ISD mag opgelegd worden voor een periode van maximaal twee jaar. De daders gaan naar een inrichting die specifiek voor hen bestemd is.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.