Instellingen

Samenwerking opsporingsprogramma's Omroep Flevoland en RTV Utrecht

Sacharko Broere gaat naast Bureau Hengeveld ook Bureau Flevoland presenteren.
Sacharko Broere gaat naast Bureau Hengeveld ook Bureau Flevoland presenteren. © Bureau Hengeveld, ANP
UTRECHT - Omroep Flevoland en RTV Utrecht zijn een verregaande samenwerking aangegaan voor de productie van het opsporingsprogramma Bureau Flevoland.
Vanaf september worden de uitzendingen gemaakt in de studio van RTV Utrecht waar ook Bureau Hengeveld wordt opgenomen. Presentator Sacharko Broere neemt beide programma's voor zijn rekening. Bureau Hengeveld en Bureau Flevoland maken gebruik van dezelfde politiewoordvoerders.
Aanleiding voor de samenwerking is het ontstaan van de Nationale Politie waarin met regionale eenheden wordt gewerkt. Daarbij is de nieuwe eenheid Midden-Nederland gevormd, een samenvoeging van het korps Flevoland met het korps Utrecht en het korps Gooi en Vechtstreek. De omroepen hebben besloten zich bij deze ontwikkeling aan te sluiten, uit praktisch-kwalitatieve overwegingen, maar ook vanwege de efficiency.
De eerste aflevering van Bureau Flevoland nieuwe stijl is donderdag 5 september om 17:47 uur te zien en wordt daarna elk uur herhaald. De Utrechtse variant Bureau Hengeveld is wekelijks te zien op woensdag vanaf 13:25 uur en daarna ieder uur opnieuw.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.