Instellingen

Kok De Pronckheer wil ontheffing voor serveren spreeuw

COTHEN - Chef-kok Arjan Smit van De Pronckheer in Cothen wil een ontheffing aanvragen zodat hij toch spreeuw kan blijven serveren aan zijn gasten.
Spreeuwen zijn een beschermde vogel en mogen met een speciale ontheffing geschoten worden als ze overlast veroorzaken. Want dan weer niet mag, is de geschoten vogels zonder ontheffing in een restaurant serveren.
Met toestemming van de Provincie wil Smit toch kunnen doorgaan met het serveren van de spreeuw. Dat deed hij enkele weken omdat de beestjes bij hem in de buurt werden geschoten en anders werden weggegooid.
Smit vindt het raar dat afgeschoten wild wordt weggegooid, en zette de spreeuwen naar eigen zeggen op de kaart om verspilling te voorkomen.
Het serveren van de beschermde spreeuwen stuitte veel dierenvrienden tegen de borst. Daarom stelde de Partij voor de Dieren kamervragen over de kwestie.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.