Instellingen

Drie maanden cel voor inrijden op verkeersregelaar

© Koen Suyk, ANP
UTRECHT - De 22-jarige Utrechter die in juni een verkeersregelaar aanreed, heeft zes maanden cel gekregen, waarvan drie maanden voorwaardelijk. Daarnaast moet hij een taakstraf van 80 uur uitvoeren.
De rechtbank noemt de aanrijding een poging tot zware mishandeling, terwijl de officier van justitie uitging van zware mishandeling, wat als een zwaarder delict geldt. Daardoor is de straf lager uitgevallen dan de eis van de officier van justitie.
Het incident gebeurde in juni op de Graadt van Roggenweg, waar aan de weg werd gewerkt. De 22-jarige automobilist weigerde om de aanwijzingen van de verkeersregelaar op te volgen en reed twee keer op de man in. De verkeersregelaar belandde op de motorkap van de verdachte en brak daarbij zijn enkel.
In eerste instantie ontkende de verdachte dat hij op de verkeersregelaar was ingereden. Volgens hem zou het slachtoffer zelf op zijn motorkap zijn gesprongen. De 22-jarige Utrechter zou daarna uit schrik het gaspedaal hebben ingeduwd.
Omdat de verdachte in het verleden vaak zonder rijbewijs heeft gereden, vroeg het OM een zwaardere straf dan normaal. Het OM eiste vijf maanden gevangenisstraf, plus vijf maanden voorwaardelijk.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.