Spekman wil meer betrokkenheid bij lokale politiek

UTRECHT - PvdA-partijvoorzitter Hans Spekman wil met een gekozen PvdA-lijsttrekker de betrokkenheid bij de lokale politiek vergroten. Volgens hem hebben mensen steeds minder belangstelling in de lokale politiek.
In U Vandaag gaf Spekman tekst en uitleg over zijn voorstel. De PvdA is de eerste partij in Nederland die voorverkiezingen houdt waaraan ook niet-leden van de partij mogen meedoen. In vier gemeenten, waaronder Utrecht, mogen inwoners meebeslissen wie de PvdA-lijsttrekker wordt bij de komende gemeenteraadsverkiezingen.
Omdat de komende tijd belangrijke beslissingen moeten worden genomen in Utrecht, vindt Spekman het noodzakelijk dat ook niet-leden kunnen meebepalen. Stemmen kost 2 euro en de partij vraagt stemmers een verklaring te ondertekenen waarmee je aangeeft ongeveer in dezelfde hoek van het politieke spectrum te zitten als de PvdA.
Tot nu toe hebben drie kandidaten zich gemeld om PvdA-lijsttrekker in de stad Utrecht te worden. Eerder deze week maakten wethouder Gilbert Isabella en raadslid Marleen Haage bekend de kar te willen trekken; vrijdag kondigde ook Bouchra Dibi aan belangstelling te hebben voor het leiderschap.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.