Instellingen

Dominicusschool neemt intrek in Cereolfabriek

UTRECHT - Groep 7-leerlingen van de St. Dominicusschool in het Utrechtse Oog in Al nemen vandaag hun intrek in de voormalige sojafabriek Cereol. De dependance is nodig omdat de school uit zijn jasje is gegroeid.
Eigenaar BOEi is in 2012 gestart met de herbestemming van de fabriek die in 2008 uitbrandde en waarvan alleen de muren heel bleven. Vanaf medio volgend jaar komen er meer organisaties in het rijksmonument, waaronder de buitenschoolse opvang Oog in Al, een bibliotheek, kunstcentrum Het Wilde Westen en restaurant Buurten dat al een vestiging heeft op de Burgemeester Reigerstraat.
Ook komen er ruimtes voor kantoren, een multifunctionele sportzaal en een theaterzaal. Bedoeling is om de Cereolfabriek om te toveren tot een nieuwe creatieve ontmoetingsplek voor alle bewoners van Utrecht-West.
Het pand werd in 2001 een rijksmonument en een jaar later werd de fabriek uitgekocht door de gemeente vanwege stankoverlast, geluidsoverlast en explosiegevaar. Vijf jaar geleden woedde er een felle brand in de leegstaande pakhuizen waardoor alleen de buitengevel nog overeind bleef staan.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.