Instellingen

Arkbewoners vrezen McDonald's aan de Eem

EEMNES - De plannen voor een McDonald's aan de A1 bij Eemnes zorgen voor grote onrust onder bewoners van woonarken op de Eem.
De fastfoodketen moet gebouwd worden aan de Eemweg 74. De bewoners van de arken aan de Eemweg 76 (gemeente Eemnes) en Eemweg 72 (gemeente Baarn) zeggen dat ze er straks 8000 'buren' per week bij krijgen als de plannen doorgaan.
Volgens de arkbewoners zijn ze over het hoofd gezien in de plannen, die ze volgens eigen zeggen uit de krant hebben moeten vernemen. Ze verwijten burgemeester Van Benthem van Eemnes dat hij niet met hen in gesprek is gegaan.
Volgens de omwonenden zijn ze wel door McDonald's benaderd om na te denken over "mogelijke andere locaties voor McDonald's" of "zaken die mogelijk aangepast moeten worden in het plan". Maar dit weigeren ze: "Dit is niets meer dan een handige poging om het plan erdoor te loodsen. Je kunt wel een paar afspraken maken met McDonald's maar niet de overlast voorkomen van 8.000 bezoekers per week, ook 's nachts. Op deze prachtige locatie aan de Eem is een McDonald's ongewenst. Het is niet mogelijk om de kool en de geit te sparen."
Woensdag 11 september wordt de plannen besproken in de raadscommissie.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.