Afsluiting Utrechtse Croeselaan rommelig van start

UTRECHT - De afsluiting van de Croeselaan in Utrecht voor verkeer dat van het Westplein komt of daar naartoe wil, is maandagochtend rommelig van start gegaan. Er ontstonden weliswaar geen files maar er was 's ochtends wel veel onduidelijkheid bij weggebruikers.
Er zit nu een 'knip' in de weg ter hoogte van de Rabobank. Verkeer van of naar het Westplein moet omrijden via de Overste den Oudenlaan en de Van Zijstweg.
Bij het ingaan van de afsluiting rond zeven uur 's ochtends bleek die alleen voor het stuk weg richting het Westplein te gelden. Automobilisten die vanaf Lombok kwamen, konden 's ochtends nog gewoon doorrijden richting de Rijnlaan. Rond negen uur ging ook dit stuk van de weg dicht.
De 'knip' leidde 's ochtends tot de nodige verwarde reacties bij automobilisten. Verkeersborden die de gemeente neerzette, zorgden daarbij voor meer verwarring dan duidelijkheid.
Ook de verkeersregelaars leken soms niet precies te weten wat ze moesten doen. Sommigen wezen automobilisten zelfs op mogelijkheden om de 'knip' te omzeilen.

'KNIP' IN CROESELAAN

De afsluiting van de Croeselaan is nodig omdat het verkeer rond het station anders vastloopt. De komende tijd wordt het gebied ter hoogte van het Jaarbeursplein verbouwd omdat er een evenementenplein wordt gebouwd. Ook komt er een parkeergarage onder de Croeselaan.
Ook reizigers via Utrecht Centraal moeten rekening houden met een aantal grote wijzigingen. De komende maanden verhuist een deel van de bushaltes naar het nieuwe busstation achter het Beatrixtheater. Aan de centrumzijde verdwijnt een van de twee busstations, om plaats te maken voor een nieuw plein en een grote fietsenstalling voor 12.500 fietsen.
De parkeerplaats van de Jaarbeurs aan de Croeselaan is nog een paar maanden via het Westplein bereikbaar, maar op den duur verdwijnt ook die route. Het verkeer moet daarna via de Overste den Oudenlaan en de Van Zijstweg rijden.
Utrecht Centraal heeft nu twee plaatsen voor bussen. Busstation Oost ligt aan de stadskant, busstation West ligt aan de zijde van de Jaarbeurs. De oplevering van Stationsplein Oost gebeurt in fases tussen 2016 en 2018.

GVU-woordvoerder over nieuw busstation