Instellingen

KWF vordert geld Inspire2Live terug

© Bas Czerwinski, ANP
EVERDINGEN - KWF Kankerbestrijding wil het subsidiegeld dat nog niet besteed is door de stichting Inspire2Live, terug hebben.
Dat liet de organisatie maandag weten na de bekendmaking van het aftreden van het bestuur van Inspire2Live waarin onder andere Coen van Veenendaal uit Everdingen bestuurslid is.
Van de subsidie van 3 miljoen euro die KWF Kankerbestrijding beschikbaar stelde voor het project Understanding Live, is tot dusverre 1,6 miljoen betaald aan Inspire2Live. De resterende 1,4 miljoen euro wordt niet overgemaakt, aldus KWF, dat het nog niet uitgegeven deel van het subsidiegeld terugvordert.
Het bestuur van Inspire2Live maakte zondagavond bekend op termijn af te treden vanwege de commotie over het uitgavenpatroon van de organisatie.
KWF Kankerbestrijding zegt de ontwikkelingen te betreuren. 'Dit is in de eerste plaats slecht voor de patiënten die hopen op een grotere overlevingskans en een betere kwaliteit van leven', aldus de organisatie. 'Wij begrijpen dat deze incidenten, door wie dan ook veroorzaakt, vraagtekens oproepen bij mensen die zich vrijwillig inzetten voor kankerbestrijding.'

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.