Instellingen

'Hooligans zwaarbewapend naar Zwolle'

UTRECHT - De Utrecht-hooligans die zaterdag een café in Zwolle vernielden, kwamen zwaarbewapend naar de Hanzestad toe. Volgens de eigenaresse van café De Vrolijkheid had de groep honkbalknuppels, kapmessen, ploertendoders en bivakmutsen bij zich.
De groep, bestaande uit zo'n 50 tot 60 hooligans, had zich op ongeveer honderd meter van het café verzameld. Toen ze het café naderden werden ze opgemerkt door ongeveer twintig aanwezige PEC Zwolle-fans. In het café, dat populair is onder de Zwolse aanhang, was op dat moment een verjaardag aan de gang van een van hen.
Eerst waren de aanwezigen van plan om de Utrechters te confronteren, maar toen ze ontdekten dat die bewapend waren trokken ze zich terug op het terras vóór het café. Daar bewapenden ze zich met afgebroken stoelpoten en stokken.
Volgens een getuige regende het vervolgens stenen op het terras. Een groot betonblok ging zelfs door een van de ruiten en belandde naast een eettafel. De omheining van het terras werd bijna volledig vernield. De politie kwam pas ter plaatse toen de Utrechters er alweer vandoor waren.
Op de terugweg zijn vijf hooligans bij Nijkerk uit de trein gehaald. Zij zijn gearresteerd op verdenking van betrokkenheid. De schade aan de kroeg loopt in de duizenden euro's.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.