'Extreme drukte door onaangepast wegverkeer'

De extreme drukte op de wegen rond Utrecht vanmorgen was het gevolg van onaangepast wegverkeer. Dat zegt de verkeersinformatiedienst.
Door de rust van de vakantie afgelopen weken was het verkeer nog niet ingespeeld op de drukte. Toen na een incident ook de Leidsche Rijntunnel werd afgesloten liep het uit de hand.
Volgens de verkeersinformatiedienst stond op er op het hoogtepunt van de spits 60 kilometer file rond de stad. Dat was de helft van alle files in het hele land. Tot half acht was het nog opvallend rustig op de weg, maar toen in de Leidsche Rijntunnel een vrachtwagen een papiercontainer verloor ging het snel bergafwaarts. Normaal gesproken kan het verkeer zo'n incident wel opvangen, zegt de VID, maar omdat iedereen vanmorgen tegelijk de weg opging liep het verkeer vast. Zo ging het door de wegafsluiting in de tunnel ook mis op knooppunt Ouderijn. Als gevolg daarvan liep de A12 vast en daarna volgden ook de A27 en uiteindelijk de A28.
"Weggebruikers zullen toch weer wat meer gespreid de weg op moeten." Zegt woordvoerder Frank Boer van de VID. "De afgelopen weken had het verkeer dankzij de vakantie ruim baan maar dat is nu echt voorbij. Je zult weer op tijd weg moeten, eventueel gebruik moeten maken van het openbaar vervoer of juist wat later aan het werk moeten gaan." De VID verwacht dat het verkeer over een week weer gewend is aan de normale situatie op de weg.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.