Instellingen

Inwoners Leidsche Rijn boos om sluiting fietsenzaak

LEIDSCHE RIJN - Een groep inwoners van Leidsche Rijn is boos op de gemeente Utrecht vanwege de sluiting van fietsenzaak GoBike aan de Pablo Picassostraat.
De Utrechtse winkel en werkplaats moeten per 1 oktober sluiten omdat het bestemmingsplan geen ruimte biedt voor detailhandel. Eigenaar Arendshorst werd met zijn onderneming door de gemeente Utrecht jaren gedoogd, onder meer omdat de bouw van winkelcentrum Terwijde vertraging opliep.

HUURPRIJS

Sinds een paar maanden wordt er gebouwd aan het winkelcentrum en is er volgens de gemeente ruimte voor GoBike. Maar volgens Arendshorst is de huurprijs zo hoog dat hij naar eigen zeggen onmogelijk zijn winkel rendabel kan maken.
Klanten van GoBike hebben in het verleden verschillende keren acties op touw gezet om de winkel open te houden, maar uiteindelijk zonder resultaat. De vaste werknemer van de fietsenzaak verliest door de sluiting zijn baan.
De Wijkraad Leidsche Rijn zegt veel reacties te hebben gekregen van inwoners. Op Twitter wordt wethouder Gilbert Isabella rechtstreeks aangesproken. De gemeente zou zich soepeler moeten opstellen ten opzichte van de fietsenwinkel en andere ondernemers in Leidsche Rijn. Isabella laat weten dat hij eerst alle informatie over de kwestie wil verzamelen, voordat hij reageert.
De Utrechtse VVD kondigde op Twitter aan vragen in de commissie te zullen stellen over het verdwijnen van de fietsenzaak.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.