Kasteel De Haar toont bedgeheimen filmsterren

HAARZUILENS - Brigitte Bardot, Yves Saint Laurent, Gregory Peck, Joan Collins en Roger Moore. Ze zijn slechts enkele van de beroemdheden die hebben gelogeerd bij baron en barones Van Zuylen van Nijevelt in Haarzuilens. In Kasteel De Haar is woensdag voor het eerst een expositie te zien over de bedgeheimen van deze sterren.
Het kasteel heeft 20 slaapkamers en 12 badkamers. De familie bewoonde het slot alleen in de maand september en ieder jaar werden beroemdheden uitgenodigd om te slapen in de unieke vertrekken, die elke vergelijking met de duurste hotels ter wereld konden doorstaan.
Voor de inrichting waren Franse interieurarchitecten en firma's als Maison Jansen en Maple & Co. verantwoordelijk. De parfums, zeep en shampoos waren traditiegetrouw van het dure merk Guerlain. Gasten konden zich kwistig besprenkelen met Jicky, Mitsouko of l'Heure bleue.

BROMMER

De baron en barones zorgen ervoor dat de gasten zich thuis konden voelen. Zo was de logeerkamer van Bardot voorzien van haar lievelingsbloemen, haar favoriete tijdschriften en de duurste parfums. Maar dat was voor de diva niet genoeg. De Franse filmvedette reed 's nachts op een brommer door de gangen van Kasteel De Haar.
De luxe was niet aan iedereen besteed. Kasteel De Haar werd in 1892 ontworpen door architect Pierre Cuypers. Hij wilde dat het kasteel van binnen en van buiten een neogotisch kunstwerk zou zijn, maar de puissant rijke familie bracht tot zijn verdriet allemaal opsmuk aan.
De tentoonstelling 'Slaapkamergeheimen van De Haar' is tot en met 30 november te zien.

Kasteel De Haar toont bedgeheimen filmsterren

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.