Instellingen

Verdachte moord Spong ook verdacht van moord baby

UTRECHT - Mark van D., de verdachte van de moord op de 31-jarige Vivica Spong uit Utrecht, wordt nu ook verdacht van moord op hun ongeboren zoontje. Dat bleek dinsdag tijdens een zogeheten regiezitting, waarbij de rechter met het OM en de advocaat overlegt over het verloop van de zaak.
Justitie beschuldigt de 42-jarige verdachte ervan dat hij zijn vriendin van de trap duwde en daarna haar keel heeft dichtgedrukt. Dat gebeurde in de woning in de Van Brakelstraat in de Utrechtse Zeeheldenbuurt.
Het 31-jarige hoogzwangere slachtoffer, het nichtje van de bekende advocaat Gerard Spong, kwam daarbij met haar ongeboren kind om het leven. Gerard Spong was ook aanwezig tijdens de zitting.

VERTRAGING

Tijdens de zitting bleek dat het politieonderzoek maanden vertraging heeft opgelopen door een fout van Justitie.
Na de schouw afgelopen juni in de woning van Spong in de Utrechtse Van Brakelstraat, werd afgesproken dat ondermeer een bloedspatanalist de zaak zou bekijken. Aan de hand van bloedsporen kan zo'n deskundige zien of dat is veroorzaakt door bijvoorbeeld geweld of door een val.
Ausma vindt de vertraging schandalig en vroeg de rechter de voorlopige hechtenis van zijn cliënt op te heffen. De rechter ging daar niet in mee en hield de zaak aan tot november.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.