School bij nieuwe fietsbrug Oog in Al lager

UTRECHT - De Montessorischool, die aan de nieuwe fietsbrug in Utrechtse wijk Oog in Al wordt gebouwd, zal lager zijn dan eerst gepland. Dat blijkt uit het bestemmingsplan dat het college van B en W dinsdag heeft vastgesteld.
De aanpassing in bouwhoogte komt na intensief overleg met schoolbestuur en omwonenden, zegt het college. Door het aantal bouwlagen van drie naar twee terug te brengen, krijgt de school een betere aansluiting op de brug over het Amsterdam-Rijnkanaal.
Er zijn 22 reacties op het bestemmingsplan binnengekomen, zegt de gemeente. De meeste insprekers vroegen zich af of de brug wel noodzakelijk is. De brug ligt tussen de gele Hogeweidebrug en de Meernbrug en sommigen mensen vinden de fietsbrug dan ook overbodig.
Ook zijn er volgens de gemeente omwonenden die vrezen voor geluidsoverlast van brommers die over de brug rijden.
Er komt nog een raadsinformatieavond waar mensen hun zienswijze kunnen toelichten en in november wordt dan een raadsbesluit verwacht.
Als de gemeenteraad de plannen goedkeurt, kan daarna nog bezwaar worden gemaakt bij de Raad van State. Het college van B en W hoopt dat de bouw in 2014 van start kan.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.